Anmeldelse: Stenens tid – en spændende og underholdende bog.

Advertisements
Fra Septembernet.dk´s rubrik Har du læst?:

Stenens tid – en spændende og underholdende ebog

Stenens tid
FOTO Omslag til bogen – udgivet af SKRIVEforlaget

Søndag d. 29. April 2012, kl. 11:51

En debutroman fra en helt ny – og for mig – ganske ukendt forfatter. Og så udkommer den kun som ebog.

Det lød for mig så spændende, at jeg straks lagde billet ind, og sandelig om ikke jeg var så heldig at modtage et signeret eksemplar, som jeg nu har haft fornøjelsen af at læse.

Inden jeg gik i gang med at læse bogen, googlede jeg dog lidt på forfatteren for at få et lille indtryk af, hvem Johan Ottosen er – og sandelig om han ikke har sit eget site. Mere herom senere – men her er Johan Ottosen’s eget handlingsreferat:

“Den anti-religiøse, anti-royale og Cavligprisvindende journalist Kurt Østergård – ansat på Kristeligt Dagblad – modtager en forstyrrende meddelelse fra sin stedfar som skød sig en kugle for panden nogle år forinden. Stedfaderen beder ham om at fortsætte hvor han slap ved at henvise til en bog han skal læse. Bogen viser sig at være en religiøs afhandling, som leder Kurt til en opdagelse der får vide konsekvenser ikke blot for ham, men Danmark og kongefamilien.

Samtidigt bliver strålingsekspert og tidligere våbeninspektør for FN, Søren Storm, bedt om at bistå politiet i opklaringen af et strålingsrelateret mord begået på Rigshospitalet. Opklaringen leder Søren Storm på sporet af en såkaldt dirty bomb der kan gå af hvert øjeblik det skal være.

Kurt og Storm arbejder på samme sag uden at vide af hinanden. Kan de redde trådene ud inden dronninges store fødselsdagsfest løber af stabelen, hvor gæster fra ind og udland samles i København?”

Og det er godt ramt – kan faktisk ikke gøres bedre.

De første sider virker lidt forvirrende – måske på grund af de relativ korte klip, som introducerer bogens væsentligste aktører, men ganske hurtigt blev jeg suget ind i handlingsforløbets intense spænding. Kun ganske få gange kunne jeg nænne at lægge min ebogslæser fra mig for at spise, men jeg vendte hurtigt tilbage for at fortsætte læseoplevelsen.

Bogen er velskrevet og med gode stemningsbeskrivelser, så det er nemt i fantasien at danne de dramatiske billeder på nethinden. Og spændende er den …. faktisk så intens, at det næsten ikke er til at holde ud, da sidste side er læst og der nu ikke er andet at gøre end vente på næste bind, “Apokalypsens engle” og afslutningen i tredje bind “Antikaos”.

Bogen, der udkom den 16. marts 2012, har generelt fået en positiv modtagelsen – her er f.eks. et klip fra en anmeldelse af Jannik Lunn, Bogpusheren.dk:

“Ottosen skriver godt, og der er en fin accelererende handling, der gør, at man har svært ved at lægge bogen fra sig. Der er mange historiske referencer – og megen mystik, og til tider går der måske lidt for meget action i handlingen, som kan virke lige lovligt fantasifuld, men hvem ved, handlingen finder jo først sted op til 21. december 2012, hvor verden ifølge mayaernes kalender vil gå under!”

Johan Ottosen er en noget atypisk forfatter med en spændende og broget fortid, men forhåbentlig med en lys fremtid som forfatter for han skriver særdeles underholdende.

Du kan læse meget mere om forfatteren på dette site:

http://johanottosen.com/om-johan-ottosen/

hvor du også kan læse mere om bogen samt se videoklip fra den netop gennemførte Krimimesse i Horsens, hvor Johan Ottosen bliver interviewet om bogen “Stenens tid”.

Det er første gang i Danmark, at en bog kun udkommer som ebog – et fænomen, som ofte opleves i udlandet og måske også vejen frem for nye forfattere i Danmark. Bogen kan købes hos de fleste ebogshandlere, f.eks. SAXO, som jo har en aftale med Septembernet.

Rigtig god oplevelse.

Freddy Thorning

2 thoughts on “Anmeldelse: Stenens tid – en spændende og underholdende bog.

 1. Undertegnede har læst rigtig mange bøger igennem årene, men mit samler-gen og alt for lille bogreol gjorde, at jeg af pladshensyn måtte anskaffe mig en e-bogslæser og det har jeg sandelig aldrig fortrudt – et helt nyt univers af billige gode bøger, som ikke skal støves af og ikke bliver slidt af flittig læsning.
  Ydermere fik jeg så mulighed for at læse Stenens Tid som kun kan fåes som E-bog. Synd for boghandleren – men et gode for forfatteren og læseren (som slipper for at ligge med murstensromaner når man læser i sengen)

  Snyd ikke Jer selv for en fantastisk læseoplevelse, men læs Stenens Tid hurtigst muligt.

  Jeg var en af de heldige, som modtog et signeret eksemplar af Stenens Tid og endelig fik jeg fred til at læse den.

  En rigtig page-turner, man virkelig har svært ved at lægge fra sig. Det er flere forskellige historier flettet sammen og med Stenens tid får man en “alt-i-en-bog”, historiske fakta, krimi, action, drama, politiske intriger, mystiske spådomme, hemmelige selskaber og konspirationsteorier og en masse overraskelser.-alligevel er historien så jordnær og hverdagsagtig at man sagtens kan følge med.

  Bogen er virkelig godt skrevet og det virker som om der er lavet uddybende research.
  En lille sjov detalje er, at hvert afsnit starter med koordinaterne på stederne hvor hændelserne sker – ikke at jeg selv har noget at bruge dem til, men andre vil nok finde det interessant.

  Kun et enkelt sted fandt jeg bogen “upassende”, da der i starten er en erotisk scene beskrevet. Jeg er overhovedet ikke snerpet, men synes personligt ikke detaljerede kærlighedsscener passer ind i denne type bog – når der ikke direkte er en sammenhæng med handlingen.

  Men det er SÅ tarveligt at slutte bogen inden man har fået svar på nogle af alle de spændende spørgsmål og så skal man vente næsten et helt år på fortsættelsen.
  Men allerede nu kan jeg godt afsløre, at de to næste bøger ender på min e-bogslæser – jeg er bondefanget.

  Helt klart en bog man bare SKAL læse uanset hvilke type bøger man er til.

  Tak for en pragtfuld bog og god læselyst.

  Med venlig hilsen Tina Mortensen

  (Se anmeldelser af mine sidst læste bøger her: http://www.saxo.com/UserProfile.aspx?ID=334863)

  1. Hej Tina. Jeg vil lige fortælle dig at Apokalypsens engle kan købes i butikkerne om et halvt år, men at du kan købe en specialudgave indtil den 10. december klokken 08.00. Den bliver sendt direkte fra trykkeriet så den kan ligge under træet til jul!
   Her er link til Kickstarter hvor du kan få bogen. http://kck.st/2zzoKrx
   MVH
   Johan

Leave a Reply Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.