Anmeldelse: 4 ud af 5 hjerter på krimifan.dk

Advertisements
krimifan.dk

af Niels Sønderaard, krimifan.dk.

Handling: Kurt Østergård, som er journalist og som arbejder på en større dansk avis, modtager en meddelelse fra sin stedfar som nogle år forinden skød sig selv en kugle for panden midt i Tivoli. Stedfaren beder Kurt om at fortsætte der hvor han selv slap, og henviser til en bog. Da Kurt finder frem til bogen, viser det sig at det er en religiøs afhandling, og snart opdager han noget som vil få konsekvenser. Ikke kun for ham selv, men også for hele Danmark og kongefamilien. Samtidig arbejder Søren Storm, som er tidligere våbeninspektør for FN, for politiet på en sag som drejer sig om et mord på Rigshospitalet. Uden at kende hinanden, arbejder de to mænd på den samme sag.

Da jeg startede på den første side af Johan Ottesen debutroman, var min første tanke at det her kommer til at tage rigtig lang tid at få læst. Men jeg tog heldigvis fejl. For når Johan Ottesen først får skrevet sig varm, så fanger han sine læsere og holder dem fast i åndeløs spænding med en historie som kører derud af med 100 kilometer i timen, og hvor det bare gælder om at holde fast når det først sætter i gang. Bogen springer lidt rundt mellem personerne, og det synes jeg godt kan virke lidt forvirrende til at starte med, især fordi kapitlerne er så korte. Men som bogen skrider frem, så begynder det at virke rigtig godt og så er det bare en naturlig del af bogen. Sproget i bogen er letlæseligt og det er med til at man bare ryger gennem bogen. Personerne er nogen man gider og læse om og som man tror på. Bogen udkommer kun som e-bog, men jeg vil lige nævne en rigtig fed detalje. Hvis du har en Ipad med netadgang, kan du før hvert kapitel få en positionsangivelse, og det virker rigtig godt. Jeg glæder mig til år 2013, hvor anden del af trilogien udkommer, og jeg ville da ønske at bogen også udkom i papirformat så mange flere kunne nyde denne fantastisk velskrevet og meget spændende bog.

http://krimifan.dk/groups/stenens-tid-af-johan-ottosen/

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.