Bag om Stenens tid: Pierre Plantard – stormester eller?

Advertisements

I serien Bag om Stenens tid er vi kommet til en betydningsfuld herre som har inspireret mig til nogle af de bærende plot-elementer i bogen:

Pierre Athanase Marie Plantard (18. marts 1920 – 3. februar 2000). Stormester i Prieurie de Sion, Sions Priorat, der siden 1099 skulle have til opgave at beskytte den sidste Merovinger-konge Dagobert tredjes efterkommere. Berømtheder som Leonardo da Vinci, Victor Hugo og Jean Cocteau skulle have været stormestre før ham. Da ifølge legenden Merovingerne var efterkommere af Jesus var denne blodlinie dermed af Davids blod og slægt og opfyldelse af Nostradamus forudsigelse om le Grand Monarc. (C2-12). Han nævner Henri de Monpezat – vores Prins Henrik – i den forbindelse. I de franske nationalbibliotek i Paris fandt man nogle gamle håndskrifter, som officielt ikke fremgik nogle steder, der kunne bevise denne påstand. Pierre Plantard tilstod under ed at det hele var et falskneri. Han fik fremstillet en serie dokumenter som han smuglede ind på det franske nationalbibliotek for at give det hele legitimitet.

“Livet drejer sig ikke om fakta, men hvad folk tror på,” siger Frantz-Ole Frimand i Stenens tid.

I Stenens tid-trilogien tror en ny-religiøs bevægelse at prins Henrik er efterkommer af Jesus – dermed også af “Davids slægt og blod.” – og stræber  blodlinien efter livet. 

Pierre Plantard: dansk wikipedia, engelsk wikipedia.

Spændingsroman 507 sider. I boghandlen nu.

Leave a Reply Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.