Jannik Lunn: 5 stjerner til Antikaos

Advertisements

Gengivet med tilladelse*

Konspirationskrimi med inspiration fra det virkelige liv

Johan Ottosen, der tidligere har fået udgivet ”Stenens tid” og ”Apokalypsens engle”, har nu netop udsendt Antikaos, som er det tredje og afsluttende bind i Mirrin Bank-trilogien. Trods det at forfatteren skriver i sit forord, at det afsluttende bind ikke kan læses selvstændigt, er det nu en sandhed med modifikationer, for Antikaos begynder med et over tre siders resumé af Apokalypsens engle, men selvfølgelig får man mere ud af det 650 sider store tredje bind, hvis man forinden har læst de næsten tusind sider, som de to første bind er på tilsammen. Mirrin Bank, der lægger navn til trilogien, er en global efterretningstjeneste med danske Bodil Holm, der er tidligere CIA-agent, som europæisk direktør. Antikaos begynder, mens den amerikanske udenrigsminister Laura Emily Marshall, der var meget tæt på at blive offer for et attentat i København efter et NATO-møde, stadig er i Danmark, hvor hun opholder sig i Mirrin Banks hovedkvarter Control. I det Hvide Hus er USA’s præsident Cahill parat til at bombe Irans ayatollah, der siges at råde over 200 atomsprænghoveder, men efter at have beordret angrebet, ombestemmer Cahill sig i sidste øjeblik for ikke at udløse en altødelæggende 3. Verdenskrig. Imidlertid viser det sig, at det religiøse netværk The Church med den karismatiske leder Damian Louw i spidsen og med millioner af medlemmer verden over er i gang med at infiltrere flere vestlige demokratier, mens medlemmerne, der kalder Louw ”min hersker”, venter på at blive eksternaliseret, når det galaktiske jævndøgn indtræffer, og et rumskib henter medlemmerne fra Jorden til hjemplaneter, der ligger i Sagitarius-armen. Journalisten Kurt Østergaard, der i sin tid fandt den kalendersten, der tæller ned til ragnarok, jagter den afhandling fra Alexander den Store til Aristoteles, som siges at befinde sig i Jerusalem. Trilogien er inspireret af virkelige hændelser som fx Operation Snow White, hvor den nyreligiøse bevægelse Scientology stod for den nok største infiltration af det amerikanske regeringsapparat med efterfølgende retssager mod bl.a. grundlæggeren L. Ron Hubbards kone, mens Ron Hubbard selv gik under jorden og var på flugt indtil sin død i 1986. Man kommer langt omkring i Ottosens trilogi, og det skorter ikke på voldshandlinger, fx bliver både den amerikanske præsident og vicepræsident myrdet, og i det hele taget er Antikaos en konspirationskrimi, som langt overhaler selv den mest udspekulerede James Bond-historie.

Johan Ottosen: Antikaos 654 sider. Bukefalos Publishing

*****

*Nogle gange, hvis en blogger lægger  anmeldelser op i et langt dokument på websitet, er det umuligt at linke til. Det er det i nettet tilfælde. Derfor har jeg fået tilladelse til at gengive anmeldelsen her på siden.  

2 thoughts on “Jannik Lunn: 5 stjerner til Antikaos

Leave a ReplyCancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.